Monday, July 27, 2015

Top 6 alimente contra artritei

Artrita este un tip de inflamație dureroasă localizată la nivelul articulațiilor. Simptomele nu sunt deloc plăcute pentru că îngreunează o parte esențială a vieții de zi cu zi și anume mișcarea liberă și nestingherită. Cu toții credem că pentru reducerea disconfortului provocat de această afecțiune trebuie să apelăm la diverse medicamente. Știați că multe din alimentele noastre conțin substanțe antiinflamatorii puternice capabile de a reduce durerea articulară? Iată doar câteva dintre ele!

Peștele

Unele tipuri de pește sunt pur și simplu adevărate rezervoare de substanțe capabile de a lupta eficient contra inflamațiilor. Acizii grași de tip Omega 3 se găsesc din belșug în somon, ton, hering dar și alți pești. Pentru că Omega 3 este un factor antiinflamator important, specialiștii recomandă consumul de pește de cel puțin 2 ori pe săptămână, mai ales în caz de artrită.

Soia

Dacă peștele nu este alimentul dumneavoastră favorit dar totuși vă doriți porția antiinflamatoare de acizi grași Omega 3, este bine să știți că aceștia se găsesc și în soia. Boabele de soia sunt bogate în proteine dar sărace în grăsimi, sunt o sursă de fibre vegetale de calitate și reprezintă un aliment sănătos, gustos și sățios.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are în compoziție polifenoli și antioxidanți capabili să reducă inflamația și să încetinească distrugerea cartilajului osos, simptome specifice artritei. Studiile arată că tot în ceaiul verde sunt niște antioxidanți capabili să stopeze distrugerea articulațiilor la persoanele care suferă de reumatism articular.

Cerealele integrale

Cerealele integrale scad nivelul de proteină C reactivă din sânge. Proteina C reactivă este un indicator al inflamației în bolile de inimă, diabet și artrită reumatoidă. Alimente precum fulgii de ovăz integral, orezul brun și alte produse din cereale integrale sunt excelente în reducerea inflamațiilor asociate bolilor osoase și articulare.

Nucile

Nucile sunt bogate în proteine, calciu, magneziu, zinc, vitamina E, fibre și acid alfa linoleic întăritor al sistemului imunitar. Uleiul de nucă are de 10 ori mai mult acid gras antiinflamator Omega 3 decât uleiul de măsline și este delicios ca adaos în salate sănătoase și în dietele de slăbit.

Uleiurile

Uleiul de măsline, uleiul de argan, uleiul de avocado dar chiar și banalul ulei de floarea soarelui conțin o multitudine de substanțe antiinflamatorii asemănătoare cu cele care se găsesc în medicamentele de sinteză de tip aspirină sau ibuprofen. Folosite intern și extern, aceste uleiuri reduc durerea articulară și rigiditatea. La fel de bune analgezice și antiinflamatoare sunt uleiurile esențiale de mentă, eucalipt sau mușețel.

Recomandarea noastră

Artritele, reumatismul, durerile articulare și musculare se combat pe două fronturi: intern și extern. Dacă urmăm o dietă bazată pe alimente cu proprietăți antiinflamatorii și folosim gama de produse naturale AntiDur putem avea perioade foarte bune de liniște chiar dacă artrita și bolile cronice articulare ne dau bătăi de cap. Cele 3 tipuri de roll on cu uleiuri esențiale AntiDur acoperă toată gama de dureri întâlnite în suferințele sistemului musculo-osos: reumatism, tendinită, dureri de coloană și lumbago, dureri musculare și nevralgii. Substanțele active naturale se aplică pe locurile afectate cu ajutorul tubului de tip roll on iar durerile se reduc treptat ca intensitate până când dispar. AntiDur are grijă natural de sănătatea noastră și ne asigură o viață fără dureri articulare sau musculare!

No comments:

Post a Comment