Monday, July 27, 2015

Cum scapi de mătreață?

Frumusețea părului și un scalp sănătos sunt deosebit de importante pentru a-ți menține naturalețea și stima de sine. În societatea modernă în care trăim cu toții, suntem mereu puși pe fugă, iar stresul și alimentația nepotrivită își spun cuvântul atunci când vine vorba despre scalpul nostru.

Modificările hormonale, factorii genetici, condițiile climatice sunt alți factori care influențează apariția mătreței. De aceea este bine să înveți să te protejezi și să folosești soluțiile corecte pe care ți le prezentăm în rândurile de mai jos.

Tratamentul împotriva mătreței trebuie să aibă în vedere următoarele:

Tratarea componentei fungice și inflamatorii; Evoluția cronică; Să utilizeze produse agreabile de folosit; Să nu necesite proceduri prea elaborate în așa fel încât să fie ușor de pus în practică. Soluții împotriva mătreței. Exista câteva tipuri de șampoane pe care le găsești în farmacie care îți pot fi de un real folos în tratamentul împotriva mătreței. Șampoanele medicale care conțin zinc pirition, sulfură de seleniu sau gudron de huilă pot îndepărta senzația de iritație asociată mătreței. Dacă folosești produsele pe bază de gudron de huilă este foarte important sa folosești o soluție și un balsam special pentru a îndepărta definitiv mirosul. Șampon antifungic - șamponul pe bază de ketoconazol sau miconazol este antifungic cu spectru larg, reducând numărul ciupercilor. Șampon cu efect keratolitic - șamponul pe baza de acid salicilic are rol keratolitic, îndepărtând celulele moarte care ajung la exteriorul pielii capului astfel încât peliculele de mătreață să nu se adune in "grupuri".

Exista și suplimente care te pot ajuta pentru a controla formarea mătreței.

uleiul de in sau primula; multivitamine, inclusiv zinc; betacaroten.

Alimentația este foarte importantă!

Sănătatea scalpului și a părului este direct influențată de ce conține meniul tău zilnic. E bine să consumi alimente bogate în vitamine și minerale, astfel încât acești nutrienți să ajungă și la nivelul pielii. Evită să consumi în exces brânză sau ciocolată întrucât potrivit unor studii acestea au strânsă legătură cu apariția mătreței. Nu uita de: lactate, pește, seminţe, nuci și alune.

Tu ce soluții ai adoptat împotriva mătreței?


Sursă: sensilab.ro

No comments:

Post a Comment