Monday, May 11, 2015

Sexul între pasiune și rațiune

Care este primul cuvânt care îți vine în minte când te gândești la sex? Complicat, stresant sau plăcut? Cum te simți când deschizi ușa de la dormitor, panicat sau relaxat total și excitat peste măsură? Oricare ar fi sentimentele tale, e bine să știi că ele sunt perfect normale. Sexul nu e doar complicat, este extrem de complicat. Actul sexual are pentru noi ca oameni niște implicații foarte profunde și duce de cele mai multe ori la contradicții care ne afectează mult la nivel psihologic.

Cine a zis că sexul e simplu?

Emoțiile, hormonii, nevoia de reproducere, nevoia de a fi iubiți și acceptați, frica de eșec, lipsa de comunicare, toate se amestecă și se revarsă peste mintea noastră fix atunci când ar trebui să ne bucurăm de frumusețea și de căldura celuilalt. Manifestările fizice ale confuziei și anxietății mentale sunt diverse și extrem de comune: ejaculare prematură, erecții slabe, impotență, libido scăzut și altele.

Emoțiile

Deși n-ar trebui să fie așa, emoțiile ne conduc viața: pe baza lor se fac și se desfac relații, pe baza loc ne certăm, ne iubim pasional iar apoi ajungem să ne urâm cu tot atâta pasiune. Emoțiile ne fac să ne simțim puternici sau slabi, încrezători sau mai puțin încrezători. Cu emoțiile la cote maxime facem sex și de multe ori dăm greș. Ce-ar fi să ne punem puțin emoțiile sub papuc și să devenim ceva mai raționali? Nu, sexul nu poate fi 100% rațional dar nici 100% emoțional. Avem nevoie de un echilibru pentru a putea ține piept stărilor de anxietate, de vulnerabilitate, de confuzie care tind să ne cuprindă atunci când avem mai puțină nevoie. Sexul are nevoie de control, de stabilitate, de relaxare fizică și în același timp de un grad de risc, de surpriză, de aventură. Dacă unul din elemente lipsește, apar, așa cum am amintit, tot felul de manifestări fizice neplăcute, de exemplu ejacularea prematură care afectează o mulțime de bărbați tineri.

Hormonii

Bărbații au tendința să considere că hormonii sunt o chestiune tipic feminină care nu are legătură cu masculinitatea. Testosteronul este hormonul care menține balanța fizică și psihică a bărbaților. Pe lângă el mai sunt o mulțime de alți hormoni care le pot face domnilor viața ușoară sau extrem de grea. Echilibrul hormonal oferă bărbaților performanțe sexuale de invidiat, o formă fizică de zile mari, o atitudine mentală echilibrată, sănătate din plin și multe alte beneficii. Dezechilibrele hormonale îi fac incapabili de a rezista la stres, le deteriorează forma fizică prin depunere de grăsime și prin dereglarea metabolismului, îi fac iritabili, anxioși, obosiți și lipsiți de inițiativă în pat. Când v-ați făcut ultima dată o dozare hormonală?

Recomandarea noastră

Viața sexuală echilibrată, sănătoasă și satisfăcătoare se obține prin încercări repetate și uneori prin eșecuri din care învățăm lucruri importante despre noi și despre partenerii noștri. Echilibrul vine în timp cu ajutorul unor terapeuți care să ne sfătuiască din exterior și cu ajutorul unor plante minunate care să ne regleze fizic organismul, din interior. Prematrol este un supliment alimentar de mare ajutor în reglarea dezechilibrului numit ejaculare prematură. Pentru că acționează direct la sursa problemei, în creier, normalizând secreția de serotonină, hormonul fericirii, Prematrol are rezultate spectaculoase în reducerea nivelului de stres și de anxietate caracteristic ejaculării premature. Prin reducerea anxietății, erecțiile puternice, controlul asupra ejaculării și plăcerea revin la normal. Viața sexuală devine mai bogată, mai intensă și mai dorită pentru că Prematrol echilibrează, reglează și alungă confuzia și frustrarea atât de răspândită în viața bărbaților!

No comments:

Post a Comment