Concediul este un timp special pe care l-am așteptat și l-am planificat tot anul. Oriunde ne-am duce, în țară sau în străinătate, am vrea ca totul să meargă perfect. Vrem amintiri plăcute nu imagini de coșmar în care toată familia răcește sau face diaree fix în prima zi de vacanță la mare. Unii dintre noi ar pune și medicul de familie în bagaj dacă ar fi posibil, pentru a evita orice eveniment neprevăzut care ne-ar putea strica bunătate de concediu îndelung așteptat.
Cum ne ferim de microbi?
Unele probleme, mai ales cele digestive, se pot evita dacă urmăm doar câteva reguli simple sau dacă avem în bagaj mici dispozitive medicale foarte utile în caz de nevoie. Indigestia, balonarea, diareea sau constipația apar de obicei din cauza alimentelor pe care le consumăm, alimente din surse diferite față de cele cu care suntem obișnuiți.
Apa
Sursele de apă din unele zone turistice pot fi de foarte multe ori contaminate cu bacterii. Infecțiile bacteriene intestinale pot provoca simptome variate de la febră, frison, vomă, diaree și deshidratare la șoc septic, în funcție de bacterie și de sistemul imunitar al persoanei în cauză. Bacteriile din apă provoacă în mod frecvent probleme turiștilor aflați în vacanță și de aceea este indicată utilizarea unor surse absolut sigure de apă potabilă mai ales dacă alegeți să mergeți cu copiii în concediu.
Alimentele
Temperaturile ridicate din perioada de vară, condițiile de păstrare, modul de preparare a alimentelor consumate în vacanță ne pot predispune la infecții. Dacă aveți suspiciuni asupra modului în care arată sau a fost preparată mâncarea este mai bine să vă abțineți de la a o consuma pentru a evita niște episoade absolut traumatizante de diaree. Carnea insuficient preparată termic poate conține bacterii patogene foarte periculoase care vă pot pune viața și sănătatea în pericol pentru o perioadă lungă de timp.
Aglomerația
Aglomerațiile de turiști înseamnă aglomerații bacteriene sau virale eliminate în aer sau depuse pe suprafețele hotelurilor, restaurantelor, muzeelor sau obiectivelor turistice. Igiena mâinilor este absolut esențială pentru evitarea îmbolnăvirilor în timpul sau după concediu. Virusurile, de exemplu cel de tip hepatită A, se transmit de la persoană la persoană datorită igienei precare a mâinilor care vin în contact cu diverse obiecte sau suprafețe.
Recomandarea noastră
Oricât ne-am feri, s-ar putea să intrăm totuși în contact cu un virus sau cu o bacterie care să ne afecteze sistemul digestiv. Episoadele diareice ne pot face viața un chin dar ele pot aduce și alte probleme la suprafață, mai dureroase și mai complicate. Diareea este tratabilă dar poate provoca apariția hemoroizilor, vene dilatate și foarte dureroase localizate la nivelul anusului. Indiferent dacă aveți sau nu o predispoziție cunoscută la apariția hemoroizilor după episoade diareice, este foarte indicat să aveți cu dumneavoastră dispozitivul medical HemoMed. Acest dispozitiv, mic, igienic și foarte discret vă poate scăpa imediat de simptomele neplăcute cauzate de hemoroizii interni sau externi. Tot ce trebuie să faceți este să plasați HemoMed în congelator pentru ca substanța din interior să se răcească puternic. După răcire, HemoMed trebuie aplicat pe locurile inflamate și dureroase, pentru reducerea simptomelor și pentru dispariția hemoroizilor. Veți simți o ameliorare a usturimilor, a mâncărimilor și a durerii după numai câteva aplicări pentru că HemoMed este un dispozitiv medical foarte eficient și foarte util. HemoMed nu poate lipsi din trusa medicală de vacanță pentru că problemele pot apărea oricând și oriunde!
No comments:
Post a Comment