Wednesday, April 29, 2015

Unde începe și unde se termină digestia alimentelor?


digestieDigestia este un proces interesant și complex care începe în cavitatea orală și se termină la nivelul anusului. Întregul circuit al alimentelor prin corpul uman are scopul de a hrăni celulele, de a oferi energie, de a face posibilă viața. Dacă una din etapele digestiei nu se desfășoară conform programului prestabilit, nutrienții nu ajung la celule iar procesul devine haotic.
La nivelul cavității orale sunt mai multe organe anexe care ajută la începerea procesului de digestie a alimentelor. Dinții, limba și glandele salivare taie, amestecă și înmoaie hrana preparând așa-numitul bol alimentar pentru următorul stadiu. Bolul alimentar trece apoi din cavitatea orală în faringe iar din faringe în esofag și stomac. 
Stomacul este un sac muscular în care se stochează pentru o perioadă alimentele provenit din mesele principale, bogate în nutrienți. Aici se secretă o cantitate mare de acid clorhidric, enzime digestive și sucuri gastrice care descompun alimentele în componentele lor chimice de bază.
digestieIntestinul subțire este un tub foarte lung care ocupă aproape toată cavitatea abdominală. Bolul alimentar parcurge tot acest traseu iar la sfârșitul lui se poate spune că aproximativ 90% din nutrienți au fost deja absorbiți și au trecut în sânge. Procesul de absorbție are loc datorită designului special specific intestinului subțire și datorită rețelei de sânge foarte bogată la acest nivel.
Ficatul, organ mare și important, secretă bila și o varsă la nivelul intestinului subțire pentru a realiza procesul de digestie a grăsimilor. În spatele lui se află vezica biliară în care este stocat excesul de bilă secretat de ficat și necesar pentru următoarea masă. Pancreasul este un alt organ anexă foarte important care își varsă enzimele digestive și contribuie la digestia alimentelor la nivelul intestinului subțire.
Intestinul gros continuă și finalizează procesul de digestie a alimentelor. Aici se găsesc numeroase bacterii importante care extrag ultimii nutrienți și excesul de apă pentru a oferi consistența exactă și normală a materiilor fecale.
digestieUneori, procesele desfășurate la nivelul colonului devin prea lente iar atunci se instalează diverse afecțiuni precum constipația, hemoroizii, fisurile anale, sângerările și acumulările de toxine. Eliminarea eficientă a reziduurilor rezultate din digestie este absolut esențială pentru ca procesul să nu fie îngreunat sau chiar întrerupt.
Găsirea de soluții eficiente și rapide pentru orice problemă, mai ales de sănătate, este o caracteristică a rasei umane. Monitorizarea constantă a stării de sănătate a organismului este o altă trăsătură importantă a oamenilor. Pentru că știm, învățăm, monitorizăm și descoperim noi metode de a ne îmbunătăți viața și sănătatea trăim mai mult și mai bine decât predecesorii noștri.
HemoMed este un dispozitiv medical realizat cu ingeniozitate pentru a ne scăpa de durerile și iritațiile caracteristice hemoroizilor. Mic, discret, igienic, foarte eficient și bazat pe un principiu simplu și natural, acest dispozitiv reprezintă metoda de elecție în ameliorarea simptomelor și reducerea disconfortului cauzat de venele hemoroidale inflamate.
Dispozitivul medical HemoMed se introduce în congelator pentru ca substanța aflată în interiorul lui să se răcească puternic. Se aplică dispozitivul răcit pe zonele iritate, roșii și dureroase iar efectul este unul de relaxare și de calmare aproape instantanee. Inflamațiile răspund foarte bine la răceala eliberată din interiorul HemoMed iar venele mărite se retrag imediat în interior. HemoMed normalizează procesul de digestie pentru ca totul să meargă ceas!

Produse recomandate
hemoroizi
HemoMed® este un dispozitiv medical profesional pentru tratarea hemoroizilor.…

199.00 RON

No comments:

Post a Comment