Sunday, September 20, 2015

Cum să te relaxezi total după o zi grea și stresantă

Cu toții știm cât de extenuant poate fi să muncești din greu pentru o perioadă lungă de timp. Uneori, după ce treci prin niște zile obositoare, nici măcar nu te mai poți odihni și relaxa cum trebuie. Însă, timpul de calitate petrecut în afara orelor de program îmbunătățește semnificativ performanțele viitoare la lucru. De aceea, este absolut necesar să devii oarecum expert în relaxarea profundă a minții și a mușchilor înainte ca organismul tău să fie afectat de oboseala acumulată și de stresul constant.

Fă puțină ordine și curățenie

Da, sună ciudat să începi o listă cu modalități de relaxare prin a recomanda și mai multă muncă. Curățenia poate fi obositoare în sine dar are ca scop o și mai bună relaxare. E bine să dedici 15 minute aranjării camerei în care plănuiești să-ți petreci timpul liber. Trebuie doar să pui lucrurile împrăștiate în sertare și dulapuri și să eliberezi suprafețele plate. Folosește substanțe parfumate, cu miros proaspăt, pentru curățenie și nu vei mai avea impresia că muncești ci că te relaxezi. Te vei simți mult mai bine știind că nu te mai împiedici de cine știe ce obiecte în drumul spre bucătărie, baie sau living.

Mai redu din luminozitatea camerei

Lumina difuză are întotdeauna un efect mai relaxant decât cea puternică fie ea și naturală. Stinge becurile, trage perdelele pe geamuri și aprinde câteva lumânări. Efectul asupra minții este aproape instantaneu. În plus, nu vei mai avea constant în minte că n-ai terminat sau nici măcar n-ai început curățenia atât de necesară. Lumina redusă estompează culorile, calmează nervii și reduce posibilitățile de a fi distras de un lucru sau altul foarte vizibil în lumina electrică. Stai confortabil și liniștit o perioadă apoi treci la următorul pas.

Mănâncă ceva gustos

Gătitul poate fi extrem de relaxant mai ales dacă folosești ingrediente proaspete, parfumate, gustoase și de calitate. Alege să gătești ceva foarte gustos, care să te răsplătească pentru efortul depus și combină totul cu un pahar de vin. Vei simți din plin cum se așterne relaxarea atunci când te vei așeza să mănânci ceea ce ai gătit. Dacă ești extrem de obosit și simți că gătitul nu te va relaxa suficient atunci comandă niște preparate delicioase de la un restaurant bun. Nu mânca pe apucate și nu comanda ceva care nu te-ar satisface! S-ar putea să te simți frustrat, enervat iar efectul este opus relaxării. Eliberează-ți mintea de stres și bucură-te de arome bogate!

Îmbracă-te confortabil

Hainele pe care le porți te pot face să te simți în al nouălea cer sau te pot umple de nervi. Poartă exact ceea ce simți că te-ar relaxa. Dacă nu ești adeptul hainelor largi sau al pijamalelor, alege alte haine frumoase, colorate, care să te binedispună și să te ajute în procesul de relaxare. Ține totuși cont că unele haine strâmte și unele materiale împiedică circulația liberă a sângelui și nu sunt tocmai benefice pentru sănătate.

Recomandarea noastră

Relaxarea trebuie să culmineze cu un duș sau cu o baie fierbinte care să alunge rapid stresul din minte și tensiunea din mușchi. Un gel de duș perfect trebuie să combine două aspecte: miros foarte plăcut și beneficii majore pentru piele. Gama de geluri de duș OlivAloe, cu variantele gel de duș clasic, exotic sau sexy, este încoronarea perfectă a procesului de relaxare profundă și de durată. Gelurile de duș OlivAloe au o compoziție naturală și conțin ulei de măsline organic și aloe vera. Beneficiile asupra pielii sunt nenumărate: hidratare, calmarea iritațiilor, curățire profundă și hrănire. Beneficiile asupra minții sunt și ele notabile, mirosurile fiind absolut îmbietoare, proaspete și naturale. Gama de geluri de duș OlivAloe nu poate lipsi din baia ta dacă vrei să te simți mereu relaxat la trup și la suflet!

No comments:

Post a Comment