Sunday, March 8, 2015

50 de ani – startul unei noi etape sau pragul bătrâneții?


batraneteDacă până la vârsta de 45-50 de ani problemele de sănătate au părut să ne ocolească, după această perioadă trebuie să ne așteptăm la schimbări majore în echilibrul organismului nostru. Pentru că pragul de 50 de ani poate reprezenta începutul unei perioade deosebit de frumoase dar ceva mai dificile, trebuie să ne înarmăm cu multă răbdare, atitudine pozitivă și informații proaspete despre transformările pe care le suferă corpul, mintea și sufletul nostru.

Cele mai comune afecțiuni caracteristice vârstei de 50 de ani sunt:
- Niveluri crescute ale glicemiei (diabet insulino-rezistent, diabet de tip 2)
- Cancere (cancer de sân, cancer de prostată, cancer colorectal, cancer de piele)
- Scăderea acuității vizuale și auditive
- Afecțiuni inflamatorii cronice dureroase (artrite, bursite, dureri de spate)
- Hipertensiune, niveluri crescute de colesterol, trigliceride și probleme cardiace
- Anxietate și depresie
- Schimbări majore la nivelul pielii (riduri, pete, piele foarte uscată sau foarte grasă, acneea adultului)
- Menopauza (apare la femei în jurul vârstei de 50-51 de ani și este asociată cu valuri de căldură, creștere în greutate, uscăciune vaginală și disfuncții sexuale, risc de afecțiuni cardiovasculare, osteoporoză)
- Disfuncții erectile
- Osteoporoză
- Afecțiuni ale tubului digestiv
batranirePentru că această multitudine de probleme se abate asupra noastră ca din senin și ne poate dezechilibra psihic, trebuie să ne preocupe în mod special alegerea unor specialiști care să ne îndrume în această perioadă și în cea imediat următoare. Analizele de sânge amănunțite și discuțiile cu medicii ne pot alunga o parte din îngrijorări și ne pot reda liniștea pentru un timp.
Există o multitudine de lucruri aparent minore pe care le putem face pentru a ne ușura tranziția spre bătrânețe. Odihna suficientă devine o parte esențială a rutinei zilnice. Somnul profund reduce stresul, anxietatea și ne poate feri de depresiile caracteristice vârstei. Atitudinea pozitivă ne poate ajuta să luptăm cu problemele de sănătate nou apărute și cu durerile instalate peste noapte în toate părțile corpului de la cap până la stomac, mușchi, dureri caracteristice hemoroizilor până la dureri dentare și osoase.

Riscul de creștere în greutate este mai mare la femei după 50 de ani pentru că metabolismul își încetinește ritmul și pentru că menopauza are o influență majoră în arderea grăsimilor și în echilibrul hormonal. Dieta și exercițiile regulate ne pot scuti de frustrările și problemele asociate unei creșteri majore în greutate (diabet, afecțiuni digestive, cardiovasculare). Dacă până acum n-am dat prea mare atenție cântarului, cantității de fibre, vitaminelor și mineralelor conținute de anumite produse, acum este timpul.

batranireHemoroizii sunt o parte integrantă a vieții de adult. Studiile estimează că aproximativ o jumătate din populație se confruntă cu această problemă până la vârsta de 50 de ani. Femeile în special știu ce înseamnă hemoroizii pentru că sarcina predispune la această afecțiune.

După 50 de ani însă, hemoroizii, cu iritațiile asociate, se agravează și devin de-a dreptul supărătoare. Pentru a scăpa cu bine de această problemă, se recomandă folosirea dispozitivului medical HemoMed.

Acest dispozitiv medical profesional se utilizează atât pentru tratarea hemoroizilor interni cât și a celor externi. HemoMed conține în interior un lichid care se răcește în congelator. Principiul de funcționare pentru reducerea inflamațiilor, mâncărimilor, durerii și iritației se numește crioterapie. HemoMed vă poate face viața mai simplă și mai fără dureri!

Produse recomandate
MaxMed
HemoMed (1 bucată)
199 RON

No comments:

Post a Comment