Sunday, November 1, 2015

Care sunt cele mai comune cauze ale durerilor de spate?

Fie că ești sportiv de performanță, sportiv amator sau o persoană sedentară legată de ecranul calculatorului, la un moment dat te vei confrunta cu durerea de spate. Fiecare activitate zilnică pe care o faci aproape inconștient dar în mod repetat, poziția la calculator, modul în care dormi, greutățile pe care le ridici, îți poate afecta sănătatea mușchilor sau coloanei vertebrale.

Calculatorul

O persoană petrece în medie 9 ore pe zi cu spatele încovoiat și aplecat înspre ecranul calculatorului. Noile telefoane, tablete și alte tipuri de ecrane portabile pun și mai multă presiune pe mușchii gâtului, umerilor și spatelui. Pauzele dese, exercițiile simple pentru gât și spate și ridicarea ecranelor portabile la nivelul ochilor în loc de aplecarea spatelui spre gadgeturi poate ameliora tensiunea și durerea cauzată de folosirea excesivă a unor grupe de mușchi.

Sedentarismul

Statul pe scaun pe parcursul întregii zile reprezintă un alt pericol la fel de real pentru sănătatea spatelui. Statul pune mult mai multă presiune pe discurile și vertebrele care alcătuiesc coloana vertebrală decât mersul sau statul în picioare. O modalitate mai sigură de a sta este ajustarea scaunului astfel încât monitorul să fie la nivelul ochilor și nu mai jos, mâinile și picioarele să rămână îndoite într-un unghi de 90 de grade iar picioarele să fie bine plasate pe podea. Un mic program care să-ți reamintească să iei pauze dese de la calculator poate fi foarte util.

Instabilitatea emoțională

Durerile constante de spate pot duce la depresie. Însă, ultimele studii în domeniu arată că persoanele care suferă deja de depresie majoră au o predispoziție de 4 ori mai mare de a dezvolta dureri invalidante de spate și gât. Incapacitatea de a face față problemelor, responsabilitățile prea mari, sentimentele de disperare, lipsa de speranță duc la eliberarea unui hormon de stres numit cortizol. Cortizolul provoacă spasme musculare și tensiuni ale spatelui ducând la dureri mari fără o cauză fizică anume.

Poziția de dormit

Dormitul pe burtă pune presiune mai mare pe articulații și mușchi. Dormitul pe o parte sau alta menține coloana alungită și neutră. Dacă nu poți dormi decât pe burtă, e recomandat să pui o pernă subțire sub coapse pentru a ameliora presiunea pe discuri, mușchi și ligamente. Saltelele de fermitate medie și pernele care mențin alinierea capului și coloanei sunt cele mai recomandate.

Tocurile

Tocurile prea înalte fac rău spatelui. Însă, nici pantofii de tip balerini, papucii de plajă sau sandalele fără toc și cu tălpile plate, nu sunt mai bune pentru că nu oferă deloc suport tălpii piciorului provocând în timp dureri de spate, de genunchi și deformări ale piciorului. Alternarea zilnică sau chiar mai frecventă a stilurilor poate proteja sănătatea spatelui.

Recomandarea noastră

Centurile BioBelt și BioBelt Knee din lână și magneți sunt niște mijloace simple și eficiente de a calma mușchii tensionați, de a ameliora durerile din artrite, osteoporoză, nevralgiile, durerile de cap și chiar durerile dentare. Proprietățile magneților și lânii de a face bine organismului uman în întregime sunt cunoscute de sute de ani. Lâna stimulează o mai bună circulație a sângelui de la și spre anumite zone afectate de inflamații. Aplicarea zilnică acestor centuri reduce inflamațiile de la nivelul plămânilor, stomacului sau rinichilor și promovează o mai bună funcționare și un echilibru la nivelul acestor organe interne. Centurile BioBelt și BioBelt Knee sunt discrete și se pot purta perioade îndelungate pe sub haine.

No comments:

Post a Comment