Cercetătorii cred că noul val de creștere în greutate a populației globale este strâns legat de sănătatea intestinului și de bacteriile care populează această parte a organismului uman. Obișnuința de a folosi antibioticele pentru cele mai banale infecții și antibioticele pe care le consumăm fără voie din carnea tratată distrug echilibrul florei intestinale iar rezultatele sunt uneori permanente și devastatoare. Bacteriile bune pe care le omorâm cu antibiotice sunt tocmai cele care ne ajută să ne păstrăm greutatea normală.
Diversitatea previne obezitatea
Bacteriile din intestinul nostru trebuie să fie multe și bune. Cu cât mai diverse cu atât mai bine. Orice tulpină de bacterii bune care dispare din intestin lasă locul unei alte specii de bacterii patogene care atacă imediat și ocupă locul celor dispărute. Astfel de schimbări în flora intestinală pot prezice viitoarele creșteri în greutate. Un studiu recent arată că numărul de bacterii de tip bifidus este mai mare la copiii care își vor menține greutatea normală decât la cei care vor deveni viitori obezi.
Bacteriile bune echilibrează greutatea
Intestinul este sediul multor procese metabolice mediate de hormoni eliberați chiar la acest nivel. Bacteriile din intestin reglează eliberarea de hormoni intestinali. Hormonii controlează glicemia, senzația de sațietate și inflamațiile intestinale. În plus, bacteriile bune adună energie din alimentele pe care le mănânci fiind responsabile un număr mai mare sau mai mic de calorii deci de mai multă energie pentru tine. Uneori, flora intestinală este determinată genetic. Mutațiile pot afecta direct nivelul de leptină, hormonul sațietății, lăsând mai mult loc bacteriilor rele, producătoare de grăsime, decât celor bune de tip bifidus. De aceea, suplimentarea bacteriilor bune este absolut necesară pentru multe persoane cu probleme de greutate.
Obezitatea predispune la inflamații intestinale
Bacteriile rele produc toxine care declanșează un răspuns inflamator masiv al organismului. Studiile arată că nivelul de toxine bacteriene este mai mare la cei care suferă de diabet de tip 2 și au o greutate mai mare decât normalul. În plus, studiile pe animale au arătat că nivelul mare de toxine eliberate de bacteriile rele produce o creștere în greutate independent de dietă. Dacă bariera intestinală lasă toxinele să treacă în sânge se produce un dezechilibru al glicemiei și implicit o creștere în greutate. Dozele de probiotice reduc inflamațiile intestinale și repară peretele intestinal astfel încât toxinele să nu mai ajungă în sânge.
Probioticele ajută la pierderea în greutate
Antibioticele distrug flora intestinală iar probioticele o repară. Odată ce ecosistemul florei intestinale este sănătos, organismul scapă în mod natural de excesul de kilograme. Alimentele care conțin probiotice sunt kefirul și legumele murate prin fermentație lactică precum varza murată, castraveții la sare și altele. Astfel de legume conțin o cantitate considerabilă de lactobacilus, bacterie benefică procesului de digestie și intestinului în totalitate. Kefirul stopează inflamațiile, scade nivelul de colesterol și promovează scăderea în greutate.
Recomandarea noastră
Dacă vreți să fiți siguri de sănătatea intestinului și de o greutate normală puteți apela cu încredere la formule specializate de probiotice de genul celor ThreeLac. Probioticele ThreeLac sunt dozate exact și conțin cele mai bune trei tipuri de bacterii pentru completarea florei intestinale. Probioticele ThreeLac sub formă de praf se dizolvă în puțină apă și au un gust plăcut atât pentru copii cât și pentru adulți. Pierderea naturală în greutate cu ajutorul probioticelor este un proces sănătos, de reparare și echilibrare a întregului organism. Introduceți bacteriile bune în intestin și vă asigurați de o sănătate bună și de o greutate normală pentru tot restul vieții. În plus, veți scăpa de inflamații, balonări, crampe intestinale și alte neplăceri cauzate de un intestin bolnav și plin de toxine.
No comments:
Post a Comment