Persoanele care se luptă cu cancerul știu prea bine cât de problematice pot fi episoadele de greață intensă asociate cu chimioterapia. Greața este una dintre cele mai comune simptome asociate cancerului. Un procent de aproximativ 70% dintre pacienți experimentează această problemă debilitantă înainte de diagnostic (ca simptom al bolii canceroase) dar și după începerea tratamentului anti cancer, ca efect advers al medicației. Tot de greață se plâng și pacienții aflați sub tratament contra bolilor cronice virale de tip hepatită B, C și cei care suferă de SIDA.
Ce fac dacă mi-e greață tot timpul?
Episoadele de greață și vomă te pot conduce foarte ușor la ideea că trebuie să te oprești din mâncat sau băut ca să-ți fie mai bine. Total greșit! Contracțiile unui stomac gol provoacă senzația și mai puternică de vomă. Lipsa lichidelor duce la deshidratare rapidă iar lipsa nutrienților te face să te simți și mai slăbit decât ești deja. Dieta săracă în nutrienți afectează sistemul imunitar atât de necesar în lupta contra cancerului iar anemiile provoacă stări de slăbiciune, depresie și incapacitatea de a mai lupta eficient cu boala.
Ce pot bea ca să nu mă deshidratez?
După un episod puternic de vomă trebuie să te liniștești cam o oră iar apoi să începi să bei câte 20-30 de mililitri de lichid clar la fiecare 15 minute timp de o oră. Lichidele clare pot include suc de măr, sau de alte fructe nu foarte acide, înjumătățit cu apă, ceai slab cu puțin zahăr, supă clară și deserturi cu gelatină. Trebuie evitate sucul de portocale, sucul de grapefruit, sucul de roșii sau limonada pentru că sunt prea acide. Nu sunt recomandate nici băuturile pe bază de lapte, băuturile carbogazoase sau alcoolul. Dacă lichidele ingerate nu mai provoacă un nou episod de vomă pentru o oră, cantitatea de lichide se crește la 250 de mililitri în a doua oră pentru a preveni deshidratarea. Se beau înghițituri mici, la intervale regulate, pe tot parcursul zilei.
Ce pot mânca pentru a avea energie?
Alimentele simple dar nutritive trebuie consumate neapărat. Pentru a evita senzația de greață se vor consuma porții mici împărțite în 5 sau 6 mese pe zi în loc de cele 3 mese obișnuite. După un episod de greață intensă urmată de vomă se pot consuma alimente uscate precum pâinea prăjită, biscuiți uscați sau cereale. Bomboanele mentolate sau guma mentolată relaxează mușchii stomacului reducând astfel senzația de greață. Ghimbirul este un condiment foarte cunoscut pentru combaterea grețurilor și vărsăturilor atât la pacienții care sunt sub tratament cu chimioterapie cât și la femeile gravide. Biscuiții cu ghimbir pot face minuni pentru apetitul pacienților și sunt foarte recomandați. Ceaiul de ghimbir se poate consuma fără restricții pentru că are efecte calmante asupra stomacului reducând aciditatea excesivă și senzația de vomă. Se vor evita alimentele cu miros excesiv, cele prăjite, prea sărate, prea dulci și prea condimentate.
Recomandarea noastră
CancerEx AHCC este un supliment alimentar creat special pentru pacienții cu boli cronice și cancer. De ce este CancerEx AHCC benefic? Pentru că întărește sistemul imunitar și prin urmare face organismul capabil de a învinge boala. Ce conține CancerEx AHCC? Produsul sub formă de capsule conține extracte naturale din ciupercile japoneze shiitake. CancerEx este produsul care a ajutat zeci de mii de oameni să supraviețuiască tratamentelor dure împotriva cancerului, hepatitei B, C și SIDA. CancerEx reduce semnificativ simptomele de tip greață și vărsături, pierderea părului, pierderea poftei de viață și lipsa de energie, simptome care produc pacienților disconfort maxim. Suplimentul alimentar CancerEx te poate ajuta și pe tine nu doar să supraviețuiești ci mai ales să învingi cancerul și bolile cronice!
No comments:
Post a Comment