Pielea suferă transformări intense de-a lungul timpului sub influența unei diversități de factori precum: razele ultraviolete, radicalii liberi, vârsta, starea de sănătate a organismului, temperatura mediului ambiant, hidratarea și altele. Lupta noastră disperată cu timpul și îmbătrânirea are uneori rezultate remarcabile tocmai pentru că am învățat o mulțime de trucuri folositoare prin care ne putem pune pielea la adăpost de factorii nocivi.
Cum se schimbă pielea odată cu înaintarea în vârstă?
Pielea are mai multe straturi dar în general este împărțită în trei mari categorii:
- Partea exterioară, numită și epidermă, conține celulele pielii, pigmenți și proteine.
- Partea mijlocie, numită și dermă, conține vase de sânge, nervi, foliculi piloși și glande sebacee care produc o substanță uleioasă numită sebum.
- Stratul de sub dermă conține glandele sudoripare, câțiva foliculi piloși, vase de sânge și grăsime.
Fiecare strat conține țesuturi de susținere bogate în fibre de colagen pentru suport și fibre de elastină pentru flexibilitate și rezistență. Schimbările de la nivelul pielii sunt strâns legate de factorii de mediu, așa cum am mai amintit, dar și de factorii genetici și de nutriție. Cel mai important factor rămâne însă expunerea la soare. Diferențele pot fi observate imediat prin compararea zonelor corpului expuse direct acțiunii razelor solare cu cele protejate de expunerea directă la soare. Pigmenții naturali ai pielii par să ofere ceva protecție împotriva distrugerii pielii sub acțiunea razelor solare. Persoanele cu piele albă și ochi albaștri dau semne de îmbătrânire precoce a pielii comparativ cu persoanele care au pielea mai pigmentată.
Odată cu înaintarea în vârstă, stratul superior al pielii, epiderma, se subțiază, deși numărul de celule rămâne același. Schimbările la nivelul țesuturilor de susținere scad elasticitatea și rezistența pielii. Procesul se numește elastoză și este mai pronunțat la persoanele expuse intens la acțiunea razelor ultraviolete. Aspectul pielii este ars de soare și bătut de vreme, foarte comun la fermieri, marinari și alte persoane care petrec mult timp afară.
Pielea subțiată este mult mai expusă loviturilor. Vasele de sânge de la nivelul dermei devin mai fragile ducând la apariția sângerărilor subcutanate, a vânătăilor și a hematoamelor care se resorb din ce în ce mai greu.
Glandele sebacee produc mai puțin sebum odată cu înaintarea în vârstă. Procesul este mai lent la bărbați dar foarte accentuat la femei după menopauză fapt pentru care ele se confruntă foarte puternic cu pielea uscată și cu mâncărimi intense.
Toate efectele negative ale îmbătrânirii pielii trebuie combătute cu foarte mult timp înainte ca procesele să își atingă apogeul. Nivelul de hidratare trebuie menținut cu ajutorul unor produse cosmetice de cea mai bună calitate. Ridurile mai adânci sau mai fine, uscăciunea pielii, pierderea elasticității și a rezistenței se pot combate foarte ușor folosind crema de zi numită TruVisage. Formula acestei creme ușoare oferă hidratarea optimă de care are nevoie derma și epiderma, fără a lăsa urme grase, inestetice și neplăcute pe față sau pe mâini. Procesul de îmbătrânire a pielii nu a fost niciodată mai ușor de stopat ca astăzi. Avem la îndemână cercetările clinice și produsele rezultate în urma acestor cercetări intense. Trebuie să ne folosim de ele pentru a ne proteja, pentru a rămâne tinere, frumoase și luminoase pentru cât mai mult timp!
Produse recomandate
Truvisage (60 ml)
149 RON
No comments:
Post a Comment